maandag 26 september 2011

how 2 talk 2 kids


Gisteren op straat hoorde ik een groot mens tegen een klein mensje schreeuwen dat ie 'nou eens moest stoppen met huilen'. Ik voelde de onmacht bij het grote en het kleine mens. En bij mezelf. Ik bedacht dat het weer tijd was voor een boekenpareltje: How2talk2kids.

Een aanrader voor iedere ouder of leerkracht die zich ook wel eens machteloos voelt. Voor iedere volwassene die graag in een positieve spiraal zou komen in de omgang met kinderen. Voor iedereen die in wil zien dat je met bepaald gedrag iets bij de ander uitlokt. En het goede nieuws is: dat kan dus ook gunstig uitvallen.

Dit boek gaat om een kind te zien zoals het in staat is te zijn door zijn gevoel te erkennen, behulpzaam te corrigeren, boos te worden zonder te kwetsen en door te prijzen. In elk hoofdstuk is een stripverhaal te vinden van een herkenbare situatie. Verschillende reacties en vooral het effect daarvan worden duidelijk gemaakt in voorbeelden. De adviezen zijn haalbaar en praktisch en... ook nog eens toepasbaar op volwassenen! 

Dit boek brengt je in verbinding met jezelf en met anderen. Als iedereen met iedereen wat bewuster met elkaar omgaat, worden we daar toch allemaal een beetje gelukkiger van?

Meer boekenpareltjes kun je vinden als je klikt op onderstaand label 'boekenpareltje' (in het groen).