donderdag 29 december 2011

kindermassage vuurwerk

Deze kindermassage is heerlijk voor onder het wachten op het vuurwerk. Maar ook als je je kind na alle gezelligheid weer naar bed wil brengen of gewoon de dagen ervoor of erna.  Hieronder laat ik zien hoe je vuurwerk kunt 'masseren', al is het nog veeeeel leuker om het vuurwerk uit de weekkwebbel te gebruiken!

Het is bijna 12 uur! Omdat je niet kan wachten tot het zover is vraag je of je oliebollen mag maken. Je gooit alle ingredienten in de kom en zet de mixer erin. Die begint het deeg langzaam en goed te kneden tot alles lekker smeuiig is.
Wil je er ook rozijntjes in? Doe ze er maar bij! En nu gaat het deeg rijzen en moet je toch nog even wachten... je zet het oliebollenvet alvast op en je doet een spelletje met iedereen die erbij is. Wie zijn dat allemaal?
Ah, je mag gaan bakken! Je maakt een oliebol voor iedereen! Eén voor... (invullen), en één voor... (invullen), één voor... (invullen). Zo,  de oliebollen zijn klaar!
Het jaar loopt nu echt op zijn einde. 2011 is bijna afgelopen! Wat was het meest bijzondere wat je dit jaar hebt meegemaakt?
De champagneflessen mogen  geschud worden. Wie gaat dat doen? En intussen tel je af. Doe je mee?10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, ...

... 0!! Gelukkig nieuwjaar! Champagnekurken vliegen in het rond.
Ga je meer vuurwerk afsteken? Of wil je liever kijken? Zie je de sterretjes?
En de vuurpijlen door de lucht vliegen? Zie je hoe hoog ze gaan? Hoor je welk geluid ze maken? Wat is het mooi! De hele straat doet mee en kijkt naar al het prachtige vuurwerk.
Het is zover! 2012 is begonnen! Wat zijn jouw plannen voor het nieuwe jaar?

Kindermassage helpt kinderen de grenzen van hun eigen lichaam te ervaren. Het helpt om de rust in het lijf terug te krijgen. Meer over kindermassage vind je als je bovenaan de pagina of onder dit bericht op het label 'kindermassage 'klikt.