woensdag 2 mei 2012

paardenbloem

bron afbeelding: spacetowrite  
Zie je ze ook staan op alle grasveldjes? De paardenbloem-pluizenkopjes? Die zijn perfect voor een ademspel. Ademspel leert je goed te ademen. En dat kun je zo vaak gebruiken! Bijvoorbeeld als je allerlei gedachtes in je hoofd hebt die je op dat moment even niet wilt. Ademspel kan je helpen die gedachtes los te laten.

Doe maar eens alsof de bloem je hoofd is en de pluisjes zijn je drukke gedachtes. Elke keer als je blaast, gaan de gedachtes uit je hoofd, hup, zo de lucht in. Pluk een paardenbloem-pluizenkopje en hou hem voor je mond . Adem in door je neus en maak je buik bol. Nu blaas je alle zaadpluisjes weg. Voel je het, wordt je hoofd al wat rustiger? Doe het nog maar eens! Adem in, buik bol en blazen.. Pff...  En nog eens, net zo lang tot ook die laatste pluis eraf is.

Dit kun je ook zogenaamd doen. Dan is je vinger het steeltje en doe je net alsof er allemaal pluisjes aan zitten. Je hebt er niet eens een echte bloem voor nodig. Meer ademspel vind je als je op het woordje 'ademspel' bovenaan de pagina klikt.