maandag 10 oktober 2011

wacht niet tot de storm voorbij is...

Foto gemaakt door skiescry 

... maar durf te dansen in de regen.

Het weer is een prachtige inspiratiebron voor kindermassage. Bij kindermassage masseer je over de kleren op de rug en aan de achterkant van het lijf. Alle soorten weer kun je 'masseren'. Deze week is een regenmassage wel op z'n plaats. Je kunt het bij jezelf doen, maar ook bij de ander. Je kunt het zelfs in een rij met z'n allen achter elkaar doen.

Wat heb je heerlijk gespeeld in het bos! Je loopt je op je gemakje langs de beek, op weg naar huis. Je ziet donkere wolken aan de hemel. Zou je nog het nog redden voor de bui? Tok, tok, tok. Hè, begint het toch te regenen. Nouja, dit kun je wel hebben, toch? Je ziet de druppels vallen in het water. Klinkt wel gezellig eigenlijk! Dit doe je na door te tokkelen met je vingers. Begin bij de voeten en ga al miezerend naar boven. 
Oeh, nu gaat het harder en harder regenen. Je wordt kleddernat en de oever verandert in een modderig pad. Je gaat langs de benen omhoog, terwijl je steeds harder tikt met je vingers. 
Rommeldebommel... Je hoort de donder opkomen. Je kunt schuilen, maar je kiest er toch voor om door te lopen. Nu ben je toch al nat. Je geeft je over aan de regen. Met je gezicht probeer je druppels op te vangen. En lekker stampen in de plassen! Je klopt met je handen over de rug. 
Een bliksemschicht! Je telt de seconden tussen de schicht en de donder. Gelukkig is de bliksem heel ver weg. Je kijkt naar boven. Die hemel! Het ziet er prachtig uit! Teken de bliksemschichten op de rug. 
Plotseling steekt de wind op. Het stormt! Bomen buigen om en bladeren waaien door de lucht. Gelukkig, je ziet je huis al. Je bent er bijna! Nu blaas je in de nek. 
En dan... net voordat je bij de voordeur bent, word je overweldigd door een wolkbreuk. Water stroomt van je hoofd, naar je schouders, je armen en je benen. Je strijkt met je handen van boven naar beneden over het lijf. Als afsluiting schud je alle regen van je handen af. En dan doe je de deur open en stapt naar binnen. Je bent thuis!