woensdag 16 november 2011

gevoelige kinderen, wat kun je voor ze doen


Kijk maar eens om je heen, de klassen zitten er vol mee: kinderen die ontvankelijk zijn voor prikkels en gemakkelijk emoties van anderen oppikken. Er zijn allerlei benamingen voor, maar ik geef net als de schrijfster de voorkeur aan de term 'gevoelig'. Dit boek laat zien hoe je het natuurlijk evenwicht bij een gevoelig kind kan herstellen. Het is geschreven door een kindertherapeute die op professioneel én persoonlijk vlak veel omgaat met gevoelige kinderen.

In dit boek krijg je niet alleen korte en praktische tips, maar ook advies over de iets minder gangbare manieren om gevoelige kinderen te ondersteunen. Maar toch zijn de methodes prima thuis uit te voeren. De schrijfster vertelt over het gebruik van essentiële oliën. Welke gebruik je (mandarijn, cipres, lavendel,...hmmm!), hoe werken ze en op welke manier pas je het toe. Daarnaast krijg je uitleg over hoofd-, buik- en voetreflexmassage. Duidelijke zwart-wit foto's ondersteunen dit. Ook word je ingeweid in de wereld van het therapeutisch tekenen.Want tekeningen kunnen je zoveel vertellen!

Een boek dat ik zelf vooral gebruik als naslagwerk en inspiratiebron, een boek dat toont wat je als ouder allemaal kunt doen om je kind lekkerder in zijn vel te laten zitten. Meer boekenpareltjes vind je hier.