dinsdag 29 november 2011

het heerlijk avondje?

Sinterklaas... Een feest voor de kinderen, een beproeving voor sommige ouders en leerkrachten. In de klas ervaar ik wat het met kinderen doet. Een heleboel! Daarom doen wij in de klas volop aan kindermassage en bewegingspelletjes, zodat die energie op een prettige manier gebruikt wordt.

Wie deze periode voor zichzelf ook tot een feest wil maken en liever de aandacht naar elkaar wil verleggen kan eens kijken op de website van het sinterklaassurprisespel.Om te beginnen staat het op de site zelf al helemaal vol met gezellige spelletjes die de betrokkenheid vergroten. Ook vind je er zelfmaakcadeautips, receptideeën voor pakjesavond, een aftelkalender, boeiende sintweetjes, een pakjesavondplanner en natúúrlijk de weekkwebbel.

Als je meer wilt, kun je een digitale versie van het sinterklaassurprisespel kopen; de hele avond in een handomdraai georganiseerd. Op ieder pakje plak je een kaartje met een samen-doe-opdracht.Dat varieert van oud-Hollandse spelletjes die omgebouwd zijn tot Sintspelletjes, een liedje zingen, iets liefs doen voor elkaar, een kunstje vertonen tot zwarte piet worden. Met dit spel ben je de hele avond aan de beurt.

Je kunt het spelen op pakjesavond zelf, maar je kunt ook in de dagen voor pakjesavond regelmatig een aantal opdrachten doen. Zo gaat Sinterklaas om meer dan alleen cadeautjes.