zondag 13 november 2011

weekkwebbel familie

Gisteren en eergisteren ging er een wereld voor me open bij een seminar van Ingrid Dykstra over familie-opstellingen. Het maakt inzichtelijk hoe zowel het kind als het gezin meer in balans kan komen. Ik heb daar zoveel moois gezien en geleerd waar ik zeker nog over ga bloggen! Maar nu is het eerst tijd voor de weekkwebbel. En die kan deze keer natuurlijk alleen maar gaan over familie.

Als je een familiewapen zou maken met daarop één of meer tekeningen die echt bij jouw familie horen, wat zou je daar dan op tekenen? Wie vind je eigenlijk allemaal bij jouw familie horen? Zijn er dingen waar je trots op bent in jouw familie? En zijn er ook dingen die je liever anders zou willen? Vertel eens, hoe zou je het dan willen?  Welke achternaam zou het best bij jouw familie passen? Wat zou je kiezen als je met de familie iets mocht doen wat iedereen leuk vindt? Wanneer zijn jullie het gezelligst met zijn allen? Waarin lijken jullie op elkaar? Wat is typisch iets voor jullie familie? En wat was jullie allermooiste dag samen?

Iedere week een weekkwebbel; luchtig kletsen met een beetje diepgang over waar je van baalt, wat je hebt meegemaakt, waar je van droomt of wat je bezighoudt. Meer weekkwebbels kun je vinden als je klikt op onderstaand label 'weekkwebbel'.