zondag 12 februari 2012

als jij een masker op had

In Bergen op Zoom, het Krabbegat, is het al begonnen. De andere steden en dorpen in het zuiden van het land gonst het ook al van de voorpret: Vastenavend of Carnaval. Eigenlijk bedoeld om nog even flink te feesten voordat het Vasten begint. Nog even doen waar je zin in hebt voordat je veertig dagen lang helemaal in moet houden. Niet voor niks dat de mensen graag een masker op zetten! Nu kunnen ze tenminste echt doen waar ze zin in hebben zonder dat iemand weet dat zij het waren...

Stel je eens voor dat jij helemaal mocht doen waar je zin in had. Alles mag! Met je masker op zou niemand weten dat jij het was en niemand zou er boos om worden. Wat zou jij doen? Met wie, en waar? Wie ziet het? Hoort iemand het, of is er iemand die het voelt? Hoe weet je dat?  Wie merkt het nog meer? Waaraan merkt die het? En wat vindt die ervan? En jij, wat vind jij ervan? Geeft het een lekker gevoel om dat te doen?

Zou je het nog steeds graag willen doen? Want als dat zo is, dan kun je eens bedenken of je het misschien toch een beetje zou kunnen doen. Op een manier dat het voor anderen ook prettig is. Zonder masker, gewoon als jou. Wat zou je daarvan vinden?

Iedere week een weekkwebbel; luchtig kletsen met een beetje diepgang over waar je van baalt, wat je hebt meegemaakt, waar je van droomt of wat je bezighoudt. Meer weekkwebbels kun je vinden als je op het label 'weekkwebbel' bovenaan de pagina klikt.