dinsdag 14 februari 2012

kriebel

'Met de eerste zonnestralen wekt een kriebel de mensen.'
bron: Kriebel, Peter Franssen
Dit boekenpareltje is er één om verliefd op te worden... Ik ben het al een beetje. Dat komt misschien ook wel een klein beetje omdat mijn eigen stad het decor is. Maar om boekenpareltje te worden heb je echt wel wat meer nodig dan een mooi decor!
Volgens Peter Franssen, de schrijver is het een sprookjesboek over mensen die de wereld op zijn kop zetten. Volgens mij is het een ode aan de Vastenavend (Carnaval voor de niet-Bergenaren). Of eigenlijk aan welk stadsfeest dan ook.

'Dan ontploft de stad in een oorverdovend gejoel
dat gonst over de golven van de zee.
Een kleurrijk kabaal vol vrolijke mensen
die even het leven van boven op de wal vergeten.'

Kriebel wordt volop als kinderboek verkocht. En terecht, want kinderen kijken hun ogen uit bij de levendige platen die gemaakt zijn door de kunstenaar/schrijver. Maar juist volwassenen kunnen hun hart ophalen aan de betoverende teksten. Poëzie zou ik het bijna noemen. Een boek dat qua beeld en tekst zo goed in elkaar zit verdient een groot publiek. Dat tot ver buiten onze stadmuren reikt.

Op de website van het boek vind je meer informatie. Meer boekenpareltjes vind je onder het label 'boekenpareltje' bovenaan de pagina.