zaterdag 18 februari 2012

gewoon bijzonder

bron: www.deviantscrap.com
'Ik ben een dingenzoeker
en dan ben je nooit klaar.
De hele wereld is vol met dingen
en dan is het heus nodig
dat iemand die zoekt.'
-Pippi Langkous-

Het wonderlijke zien in alledaagse dingen waar andere mensen overheen stappen. Dat doet een dingenzoeker. Ik geloof dat iedereen een dingenzoeker kan zijn, want je komt altijd wel iets bijzonders tegen. Daar gaat deze weekkwebbel over. Je gaat op zoek naar de gewoon-bijzondere-dingen in de wereld.

Noem eens een klank die voor andere mensen gewoon is, maar voor jou bijzonder. Welk gewoon eten vind jij bijzonder lekker? Wat vinden andere mensen normaal om te doen, maar is voor jou bijzonder? Er is vast iets aan jou dat voor jou gewoon is, maar dat de ander bijzonder vindt. Vraag eens aan de ander wat dat is. Had je dat verwacht?  Kijk eens om je heen, welk gewoons vind jij bijzonder? De natuur zit ook vol met gewoon-bijzondere dingen. Noem er eens drie. Dat lukt je vast. Gefeliciteerd, jij bent ook een dingenzoeker! 

Iedere week een weekkwebbel; luchtig kletsen met een beetje diepgang over waar je van baalt, wat je hebt meegemaakt, waar je van droomt of wat je bezighoudt. Meer weekkwebbels kun je vinden als je op het label 'weekkwebbel' bovenaan de pagina klikt.